1
    bannerzomertrends.png

    6 schoenentrends voor de zomer van 2021

    Dat de pandemie een groot effect heeft op ons leven, is ook in de schoenenwereld te voelen. Thuiswerken en thuis blijven is nog steeds de norm en daarom kiezen we steeds vaker voor een makkelijke en comfortabele outfit. Heerlijk stevige sandalen, platforms, sneakers en zelfs muiltjes. In deze blog nemen we je mee door de verschillende trends en tonen we je dat comfort niet altijd saai hoeft te zijn!

    Voetbedsandalen

    Comfort is een belangrijk thema dit jaar en dus mogen voetbedsandalen niet ontbreken. Alhoewel een voetbedsandaal niet echt sexy klinkt, zijn ze toch enorm hip in 2021. De banden van deze sandalen zijn stoer en grof en voorzien van een leuke riem. Super tof om te combineren onder een baggy jeans of maxi jurk. Én natuurlijk zijn ze ook gewoon goed voor je voeten.

    Enkele van onze favorieten zijn die van Mephisto, Dr Brinkmann en Birkenstock.

     

    Vlechtwerk

    Labels experimenteren  tegenwoordig ook met macramé en ander vlechtwerk. Niet perse in de zool zoals bij espadrilles maar ook vlechten met leer, katoen en touw. Hiermee laten verschillende ontwerpers zien hoe stijlvol vlechten kan zijn. Er ontstaat zo een speels design wat er ook nog eens heel uniek uit ziet.

    In onze collectie kan je al enkele van deze toppers vinden van Bibi Lou, Pascucci en Pertini.

     

    Kettingen

    In de winter zagen we al heel wat bikerboots met kettingen aan verschijnen, ook in de zomer zullen we de chains zien terugkeren bij instappers en sandalen. Meestal grof en goudkleurig maar heel wat merken experimenteren ook met kettingen in kunststof materiaal. Deze trend is ideaal in combinatie met enkele basisitems zoals een zachte knit of een oversized blazer. De instappers kan je trouwens perfect dragen bij zomerse temperaturen onder een midi jurk of short.

    Bibi Lou, Voltan, Pomme d’Or en Scapa zijn slechts enkele merken uit ons assortiment die al met deze trend geëxperimenteerd hebben.

     

    Platforms

    Anno 2021 gaan we allemaal voor de flatform: een verhoogde zool over de volledige schoen. Deze zool geeft wel de verhoging van een hak, maar het comfort van een gewone sneaker. Flatforms passen dan ook onder bijna elke outfit. In de zomer zal je ze zien in het wit en lekker sportief, maar ook in touw of in een combinatie.

    Kijk maar eens naar de flatform collectie van Converse, Catwalk en Cycleur de Luxe.

     

    Vierkante neuzen

    De schoenen met vierkante neuzen zagen we vorige zomer al opkomen, maar dit seizoen worden ze nog populairder. Deze schoenen worden ook vaak omschreven als schoenen met een carré neus. Vooral de sandalen en muiltjes worden vaak door de carré gekenmerkt, maar ondertussen volgen ook de andere instappers en enkellaarsjes dit rijtje aan.

    Bekende merken die met deze trend uitpakken zijn Lola Cruz, Kennel & Schmenger en Zinda.

     

    Puur natuur

    Duurzaamheid staat in 2021 bovenaan het lijstje van heel wat merken. Daarom kiezen heel wat merken er ook voor om gedeeltelijk of volledig duurzaam te produceren. Ecologische materialen zoals vegan leer en bio katoen zijn meer dan ooit aanwezig.

    Zo zijn er al tientallen modellen die hier toch bewust mee bezig zijn: Veja, Dr Martens, Adidas, Vans en Diadora.

     

    Als je nu al helemaal klaar bent voor de zomer of niet, een nieuw paar schoenen aan je voeten vrolijkt je altijd op! Welke trend ga jij shoppen op onze webshop? Veel winkelplezier!

    One moment ...