Komrads sneaker wit

€ 49,50(incl. BTW)€ 99,00

Selecteer uw maat

Productspecificaties

CategorieSneaker
KleurWit
Artikelnummer497265
MerkKomrads
Leverancierscode100202-0101
OmschrijvingICNS 2.0 PARTIZAN (100252)

Over het schoenmerk Komrads

Het merk KOMRADS is volledig vegan. Al hun sneakers zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Dit zijn de 2 materialen waaruit de schoenen gemaakt zijn:

Het ECO Apple Skin wordt in Italië geproduceerd met behulp van afval uit de appelsapindustrie. Elk jaar worden producenten van appelproducten (zoals appelsap en jam) geconfronteerd met een aanzienlijke hoeveelheid afval. Dat afval (bestaande uit appelschillen en -klokhuizen) wordt ontwikkeld tot een nieuwe grondstof, een ecologisch alternatief voor leer. Het resultaat? Een op cellulose gebaseerd materiaal dat voor minstens 50% uit gerecycleerde appelvezels bestaat. Een veelzijdig, duurzaam, bio-gebaseerd en hoogwaardig alternatief voor dierenhuid met een lage milieu-impact. Deze lijn van schoenen noemt de INCS.

Gerecycleerd of geüpcycled katoen is het meest duurzame milieubewuste alternatief voor zowel traditioneel katoen als biologisch katoen. Het voorkomt het gebruik van miljarden liters water bij de productie en houdt katoenen kleding uit de vuilnisbelt. Deze twee redenen alleen al maken het tot een van de meest duurzame vezels op de markt. Deze lijn heet de APLS.

Elk jaar wordt 12 miljoen ton plastic in onze oceanen gedumpt. De hoeveelheid plastic afval blijft wereldwijd toenemen. Meer dan 300 miljoen ton plastic wordt elk jaar geproduceerd voor gebruik in een breed scala van toepassingen. Minstens 8 miljoen ton plastic komt jaarlijks in onze oceanen terecht, en maakt 80% uit van al het afval in zee, van oppervlaktewater tot diepzeesedimenten.Komrads wil dit probleem aanpakken: daarom introduceren we binnenkort de nieuwe OCNS collectie.

Dus als je mee wilt strijden voor onze planeet zijn KOMRADS de ideale manier.


Bekijk alle schoenen van het merk Komrads